Class 37 Cab

Rail Simulator brings full and high detail 3D cabs to Train Simulation (though by no means the first to do so). Instead of using 2D images you can now create detailed 3D cabs with fully animated controls, here's the place to learn how.

Moderator: Moderators

User avatar
RSderek
Very Active Forum Member
Posts: 4760
Joined: Mon Sep 10, 2007 12:19 pm
Location: London
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by RSderek »

Managed to tidy up the model and create the shell to allow me to make a sky light render.


regards

Derek
To contact me email support@railsimulator.com, not here.
So long, and thanks for all the fish.
http://dereksiddle.blogspot.com/
User avatar
paulz6
Very Active Forum Member
Posts: 2255
Joined: Tue Oct 18, 2005 4:22 pm
Location: Disused Railway Lineside Shack

Re: Class 37 Cab

Post by paulz6 »

Nice. I hope you can see more than out of the Deltic. It puts me off from driving it.
User avatar
Blackpatch
Very Active Forum Member
Posts: 1464
Joined: Fri Sep 28, 2007 12:41 pm
Location: East Midlands

Re: Class 37 Cab

Post by Blackpatch »

paulz6 wrote:Nice. I hope you can see more than out of the Deltic. It puts me off from driving it.
Have you installed the deltic cab view fix?

Derek, I'll be following progress closely and will enjoy seeing it evolve. Not sure if you've commented on this already but will the nose be visable?

BP :D
User avatar
exshunter
Well Established Forum Member
Posts: 518
Joined: Sun Jan 13, 2002 12:00 am
Location: Nr Bridgwater, but Bristol born.
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by exshunter »

Blackpatch wrote:
paulz6 wrote:Nice. I hope you can see more than out of the Deltic. It puts me off from driving it.
Have you installed the deltic cab view fix?

Derek, I'll be following progress closely and will enjoy seeing it evolve. Not sure if you've commented on this already but will the nose be visable?

BP :D
I requested this a few posts back and Derek said he would see what he could do, so fingers crossed! :D
User avatar
RSderek
Very Active Forum Member
Posts: 4760
Joined: Mon Sep 10, 2007 12:19 pm
Location: London
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by RSderek »

No body panic..
It will be higher than the deltic, I'll put up a couple of shots when I get closer to the end.

cheers

Derek
To contact me email support@railsimulator.com, not here.
So long, and thanks for all the fish.
http://dereksiddle.blogspot.com/
User avatar
TheTazman
Very Active Forum Member
Posts: 4886
Joined: Thu Dec 25, 2003 4:55 pm
Location: Wales

Re: Class 37 Cab

Post by TheTazman »

Just for clarification... you do have the 55 cab patch installed?
paulz6 wrote:Nice. I hope you can see more than out of the Deltic. It puts me off from driving it.
User avatar
emrhd01
Very Active Forum Member
Posts: 4802
Joined: Thu Aug 03, 2006 1:48 pm
Location: Nottingham- East Bridgford

Re: Class 37 Cab

Post by emrhd01 »

TheTazman wrote:Just for clarification... you do have the 55 cab patch installed?
paulz6 wrote:Nice. I hope you can see more than out of the Deltic. It puts me off from driving it.
This one:

http://www.uktrainsim.com/filelib-info. ... leid=17680
Rob.
Proud to be a member of the VW/SSS BETA Testing Team.
User avatar
Ooveecouk
Very Active Forum Member
Posts: 1002
Joined: Sat Oct 25, 2008 10:35 am
Location: Oovee Game Studio
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by Ooveecouk »

Well done Derek, you never cease to amaze me. Good luck with the rest.
User avatar
RSderek
Very Active Forum Member
Posts: 4760
Joined: Mon Sep 10, 2007 12:19 pm
Location: London
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by RSderek »

Thanks, if anyone has a few pics of 37 cabs I'd be interested in seeing them.
While I have great pics of 37003 it looked like it had seen better days.

I'll put up some shots this weekend of further progress.

regards

Derek
To contact me email support@railsimulator.com, not here.
So long, and thanks for all the fish.
http://dereksiddle.blogspot.com/
User avatar
Acorncomputer
Very Active Forum Member
Posts: 10625
Joined: Wed Oct 17, 2007 5:37 pm
Location: Horley, Surrey, (in a cupboard under the stairs)

Re: Class 37 Cab

Post by Acorncomputer »

Hi Derek

I found this bit of video that might help -

http://uk.youtube.com/watch?v=-jcZesiisOk
Geoff Potter
Now working on my Bluebell Railway route for TS2021
User avatar
RSderek
Very Active Forum Member
Posts: 4760
Joined: Mon Sep 10, 2007 12:19 pm
Location: London
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by RSderek »

Thanks Geoff,

Helps a little, I also found some pics on flickr that help show some differences.

Updated my blog with progress.

http://dereksiddle.blogspot.com/

cheers

Derek
To contact me email support@railsimulator.com, not here.
So long, and thanks for all the fish.
http://dereksiddle.blogspot.com/
User avatar
Ooveecouk
Very Active Forum Member
Posts: 1002
Joined: Sat Oct 25, 2008 10:35 am
Location: Oovee Game Studio
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by Ooveecouk »

What did you have for breakfast, rocket fuel?? - Well done, loving the progress.
Macan92
Getting the hang of things now
Posts: 95
Joined: Sun Nov 11, 2007 7:57 pm

Re: Class 37 Cab

Post by Macan92 »

Ooveecouk wrote:What did you have for breakfast, rocket fuel?? - Well done, loving the progress.
well that and a powerplant ;)

Nice work! looks realy good :D
User avatar
TheTazman
Very Active Forum Member
Posts: 4886
Joined: Thu Dec 25, 2003 4:55 pm
Location: Wales

Re: Class 37 Cab

Post by TheTazman »

Hi Derek

Do you intend being able to view the "bonnet" from the drivers seated position in the cab?

Regards

Simon
A computer that's more than adequate to run TS
User avatar
RSderek
Very Active Forum Member
Posts: 4760
Joined: Mon Sep 10, 2007 12:19 pm
Location: London
Contact:

Re: Class 37 Cab

Post by RSderek »

yes, updated blog to show you what i have in mind.

d
To contact me email support@railsimulator.com, not here.
So long, and thanks for all the fish.
http://dereksiddle.blogspot.com/
Locked

Return to “[RS] Cab View Creation”