Create a better view in Class 55

Rail Simulator brings full and high detail 3D cabs to Train Simulation (though by no means the first to do so). Instead of using 2D images you can now create detailed 3D cabs with fully animated controls, here's the place to learn how.

Moderator: Moderators

User avatar
JimmyKnopf
Getting the hang of things now
Posts: 18
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:53 am

Re: Create a better view in Class 55

Post by JimmyKnopf »

NeutronIC wrote:I've uploaded a version of Jimmy's fix to the site now

Which site do you exactly mean ? How about a link ?

Thanx !
NeutronIC
Atomic Systems Team
Atomic Systems Team
Posts: 11075
Joined: Fri Oct 05, 2001 12:00 am
Location: E11, London, England
Contact:

Re: Create a better view in Class 55

Post by NeutronIC »

This one :)

 Click to view more information[RailSim] Adjust Deltic Cabview Position [2797 bytes] - DelticCabviewAdjust.zip
File ID: 17680 Date: 19 Oct 2007 - 2098 Downloads


Look on the front page.

Matt.
User avatar
JimmyKnopf
Getting the hang of things now
Posts: 18
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:53 am

Re: Create a better view in Class 55

Post by JimmyKnopf »

Found it !

What ??
The screenshot used for the upload was shamelessly ripped out of the Rail Simulator Screenshots forum
Shamelessly ? :oops:

BTW, it's not from the Screenshots forum but from the Cab View Creation forum, isn't it ?
NeutronIC
Atomic Systems Team
Atomic Systems Team
Posts: 11075
Joined: Fri Oct 05, 2001 12:00 am
Location: E11, London, England
Contact:

Re: Create a better view in Class 55

Post by NeutronIC »

It's just a bit of humour :) And you're right, it was indeed the cab view forum :)

Matt.
Turkishlocomotive
New to the Forums
Posts: 5
Joined: Sun Oct 21, 2007 4:11 pm
Location: Turkey/Adana
Contact:

Re: Create a better view in Class 55

Post by Turkishlocomotive »

Hi
I`m bad speaking inglish
thankyou my favorites class55
My favorites locomotive:Turksih train,De24000,De22000,De33000,Class55
User avatar
JimmyKnopf
Getting the hang of things now
Posts: 18
Joined: Wed Oct 17, 2007 9:53 am

Re: Create a better view in Class 55

Post by JimmyKnopf »

Merhaba Turkishlocomotive !

Welcome to the forum !
Welxxi
Getting the hang of things now
Posts: 46
Joined: Sun May 20, 2007 10:39 pm

Re: Create a better view in Class 55

Post by Welxxi »

SteelixB wrote: A double stored as byte code like '000000A09999E9BF' represents -0.80000001 (I assume you changed this to -0.7000.. which is '666666666666E6BF')
I have used hexas for a long time, but now i have to say that i don't understand this at all.
How can 000000A09999E9BF be -0.80000001 ?
I searched a hex coverter in the web and it gives me 689771768255 as a result for that.

I would appreciate if someone could explain me this (this is embarassing, because i'm a computer scientist myself, but
i'm just a question mark now :oops: ).

It would also be nice to know which tool to use to convert these values correctly.
NeutronIC
Atomic Systems Team
Atomic Systems Team
Posts: 11075
Joined: Fri Oct 05, 2001 12:00 am
Location: E11, London, England
Contact:

Re: Create a better view in Class 55

Post by NeutronIC »

Remember it's a floating point number, not a normal number. Look up floating point to hex conversion.

Matt.
Welxxi
Getting the hang of things now
Posts: 46
Joined: Sun May 20, 2007 10:39 pm

Re: Create a better view in Class 55

Post by Welxxi »

The problem was that this double precision was quite new to me.

I found this from the Wikipedia myself and this converter as well.

It's nice that they store the bytes in that order in KRS.

Welxxi
User avatar
ightenhill
Very Active Forum Member
Posts: 1938
Joined: Wed Aug 27, 2008 3:48 pm
Location: Back home in London

Re: Create a better view in Class 55

Post by ightenhill »

great fix..just what I was looking for.. With 3d cabs like this would it be possible do you think to have an addon that actually allows more freedom in the cab position such as active cam in fsim...
Image
User avatar
wolly1380
Very Active Forum Member
Posts: 1165
Joined: Mon Oct 15, 2007 7:42 am
Location: Liverpool

Re: Create a better view in Class 55

Post by wolly1380 »

ightenhill wrote:great fix..just what I was looking for.. With 3d cabs like this would it be possible do you think to have an addon that actually allows more freedom in the cab position such as active cam in fsim...
Fantastic idea I say or maybe the use of track IR (I have tried but it doesn't work) here it is if your not sure what it is http://www.youtube.com/watch?v=jYWfVUA-m7E
Nvidia Geforce settings for Rail Works
http://forums.uktrainsim.com/viewtopic. ... 4&t=103809
TPR Detailng Memeber The First Comunity Built Network!


http://www.petitionbuzz.com/petitions/w ... shropshire
User avatar
jtiffin
Well Established Forum Member
Posts: 892
Joined: Thu Sep 06, 2007 9:43 pm
Location: Welling, Kent

Re: Create a better view in Class 55

Post by jtiffin »

Those are great cabs.
Locked

Return to “[RS] Cab View Creation”